пятница, 21 марта 2014 г.

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn
Születési idő : május 4, 1929
Belgium, Brussels
Halálának dátuma: január 20, 1993
Svájc , Toloshenaz

Audrey Hepburn - a brit és az amerikai színésznő , divatmodell és humanitárius aktivista . Megkapta a " Oscar " a legjobb színésznő a film 1953 "Római vakáció" és jelölték négy alkalommal 1954-ben , 1959-ben, 1961-ben és 1967-ben.

Született Ixelles nevű Audrey Kathleen Ruston , töltötte gyermekkorát , és a fiatalok , elsősorban Hollandiában élt Arnhem , elfoglalták a náci Németország a második világháború idején. Tanult balett Arnhem 1948-ban Londonba költözött, és dolgozott mint táncos a színpadon a londoni színházak . Főszerepben több európai filmet , Audrey felhívta a figyelmet a Colette , aki úgy döntött, ő a vezető szerepet a Broadway produkcióban, a " Gigi ". 1952-ben , Hepburn játszotta a vezető női szerepet az amerikai film " Római vakáció " , amiért megkapta a "Oscar ", " Golden Globe " és a BAFTA . 1954-ben megkapta a " Tony " a játék a Broadway produkcióban, a " Ondine . "

Hepburn lett a legjobban fizetett színésznők a mozi idejével, és játszik olyan szereplőkkel , mint Gregory Peck , Rex Harrison , Cary Grant , Henry Fonda , Gary Cooper , William Holden , Fred Astaire , Peter O'Toole és Albert Finney . Hepburn jelölték "Oscar " a film " Sabrina " , " apáca története ", " Álom luxuskivitelben " és a " Wait Until Dark ", és kap egy BAFTA-díjat a film " apáca története " és a " Charade . " A felvétel elkészítése után a " Wait Until Dark" hosszú ideje már nem jár a filmekben , ezzel az oktatás két fia . Hepburn következő film - " Robin és Marian " , ami után ő játszott több filmben , amelyek közül az utolsó volt a "Mindig" Steven Spielberg .

1988-ban , Hepburn lett a nemzetközi UNICEF jószolgálati nagykövete , mivel aktívan felhívja a figyelmet azokra a problémákra, a gyermekek , a leghátrányosabb helyzetű régiók Afrika , Dél-Amerikában és Ázsiában. 1992-ben , Hepburn a tevékenységek UNICEF megkapta az Elnöki Szabadság Érdemrendet .

1999-ben , Audrey Hepburn kapott az American Film Institute -ban a harmadik helyet a listán a legnagyobb színésznők az amerikai mozi .

Forrás

Комментариев нет:

Отправить комментарий